statable Στατιστική για σπουδές και έρευνα

Τα δεδομένα μου και η αποθήκευση του έργου

Εν συντομία

Στο πρόγραμμα περιήγησης

Το έργο (δεδομένα, περιγραφές στηλών, φύλλα, σημειώσεις) αποθηκεύεται συνεχώς στο πρόγραμμα περιήγησης. Ένα μικρό σημάδι επιλογής δίπλα στο όνομα του έργου πάνω αριστερά το επιβεβαιώνει. Το Statable φυλάσσει πολλά έργα, η αρχική σελίδα τα απαριθμεί στα «Πρόσφατα επεξεργασμένα». Το άνοιγμα ενός νέου αρχείου ή ενός παραδείγματος δημιουργεί νέο έργο - το προηγούμενο παραμένει στη λίστα.

Αποθήκευση σε αρχείο

Το όνομα του έργου πάνω αριστερά ανοίγει το μενού. Δείχνει την κατάσταση, για παράδειγμα «Αποθηκεύτηκε: media.statable · πριν από 2 λ.», «Μη αποθηκευμένες αλλαγές» ή «Δεν έχει αποθηκευτεί σε αρχείο». Δίπλα στο όνομα, ένα σημάδι επιλογής σημαίνει ότι όλα είναι αποθηκευμένα και μια τελεία σημαίνει αλλαγές που δεν βρίσκονται σε κανένα αρχείο.

Σε κοινόχρηστους υπολογιστές και ανάμεσα σε συσκευές

Σε μια αίθουσα σεμιναρίου ή σε κοινόχρηστο υπολογιστή, τα δεδομένα μένουν στο πρόγραμμα περιήγησης αυτού του υπολογιστή. Γι' αυτό, όταν τελειώσετε, αποθηκεύστε σε αρχείο, κατά προτίμηση σε φάκελο cloud όπως το OneDrive, και ανοίξτε το αρχείο στο σπίτι ή στον επόμενο υπολογιστή στην αρχική σελίδα (σύρετε το αρχείο μέσα ή «Άνοιγμα αρχείου έργου»). Για απόλυτη ασφάλεια, αφαιρέστε μετά το έργο από το πρόγραμμα περιήγησης στην αρχική σελίδα.

Υπενθυμίσεις

Το Statable προειδοποιεί κατά το κλείσιμο της καρτέλας μόνο αν υπάρχουν αλλαγές που δεν βρίσκονται στο αρχείο και το έργο είναι κάτι περισσότερο από τα δεδομένα-παραδείγματα ή έναν κενό πίνακα. Μετά από περίπου δέκα λεπτά εργασίας χωρίς αρχείο εμφανίζεται μία φορά μια υπόδειξη· το «Να μην υπενθυμίζεται ξανά» την απενεργοποιεί για αυτό το έργο.

Επίβλεψη και διδασκαλία

Κλείσιμο και αφαίρεση ενός έργου

Το «Κλείσιμο έργου» επιστρέφει στην αρχική σελίδα· το έργο παραμένει στο πρόγραμμα περιήγησης και στη λίστα. Η διαγραφή είναι δυνατή μόνο εκεί: στο μενού (τρεις τελείες) μιας γραμμής, η «Αφαίρεση από το πρόγραμμα περιήγησης» αφαιρεί το έργο, μετά από ερώτηση. Στη συνέχεια υπάρχει μόνο ως αρχείο, αν έχει αποθηκευτεί κάποιο. Το αρχικό αρχείο δεδομένων δεν αλλάζει ποτέ.

Όταν ο χώρος αποθήκευσης είναι γεμάτος

Το πρόγραμμα περιήγησης επιτρέπει περιορισμένο χώρο. Όταν γεμίσει, το Statable εμφανίζει ένα προειδοποιητικό σύμβολο δίπλα στο όνομα του έργου («Ο χώρος αποθήκευσης είναι γεμάτος»): η τελευταία αλλαγή δεν αποθηκεύεται τότε. Αποθηκεύστε το έργο ως αρχείο με Ctrl+S και αφαιρέστε από το πρόγραμμα περιήγησης, στην αρχική σελίδα, τα έργα που δεν χρειάζεστε πια.

Για ειδικούς

Σχετικά

Άνοιγμα στο Statable